• 16 jul

  Jute aanbrengen Gollards

  Enige tijd geleden ontvingen wij een bericht van Texel. De buren van bejaardencentrum de Gollards klaagden over een grote hoeveelheid blad dat elk voorjaar in hun tuin belandt. Ze verzochten ons te komen kijken en een oplossing te vinden voor dit probleem. Hebben we uiteraard gedaan en wat bleek? De betreffende bomen zijn beuken en we konden zien dat ze jaren geleden opgekroond zijn, de onderste takken zijn verwijderd. De groeiwijze van de Beuk ( Fagus sylvatica ) kenmerkt zich door overhangende takken waarmee hij de stam beschermd tegen direct zonlicht. Door het wegnemen van de onderste takken is de bescherming verdwenen en staat de stam van de Beuk vol in de zon en aangezien hij dit niet verdragen kan reageert hij met bladval om uitdroging door verdamping te voorkomen. Dit gebeurt dan in april/mei als de zon aan kracht wint. Een vervelende situatie dus voor de buren. We hebben de oplossing aangedragen. Door de stam te omwikkelen met Jute beschermen we hem tegen het felle zonlicht en zal hij normaal doorgroeien in de komende jaren. Op de bijgaande foto`s ziet u de door ons ingehuurde boomverzorger Régis Knoope aan het werk bij het omwikkelen van de stammen. Dank je voor de snelle service Régis.

 • 08 okt

  Zuid-Scharwoude

  Hoera dacht iedereen bij ons, een klus op de Prinsengracht, wie wilt daar niet graag heen! “Jammer mensen” moest ik zeggen”, het is de Prinsengracht in Zuid-Scharwoude. Caroline en ik hadden de tuin ingemeten en een mooi ontwerp gemaakt voor Jos en Maaike. Ze waren direct enthousiast en op 28 september zijn we begonnen met de aanleg.

 • VACATURE!

  Door zeer drukke werkzaamheden zijn we op zoek naar een nieuwe collega om ons team te versterken. Ben je stipt, gemotiveerd en wil je een groene baan met leuke collega`s? Schrijf of mail ons dan. We nodigen je graag uit om kennis te maken en de mogelijkheden door te nemen. U kunt ons mailen via info@edfrinks.nl of vul het contactformulier in op de contactpagina.

 • Snoeitip!

  Berken en Esdoorns mogen in december gesnoeid worden. Later, bijvoorbeeld in maart, is het beter om dit niet te doen in verband met het “bloeden” van de boom. “Bloeden” betekent dat de sapstromen die bij beide soorten zeer vroeg op gangkomt via de snoeiwonden het boomvocht uitscheidt waardoor ze dood kunnen bloeden. In juli-augustus staan de bomen volop in het blad. Hierdoor is er veel verdamping van boomvocht waardoor de kans op “bloeden ” aanmerkelijk kleiner is. In deze maanden kunt u dus gerust uw Berk of Esdoorn snoeien.